duminică, 8 aprilie 2018

Cu bicicleta pe dealurile asfaltate ale Subcarpatilor de curbura

Ziua de paste, 8 Aprilie 2018
Daca oamenii nu au raspuns chemarii unei excursii la munte, atunci e momentul ideal sa dau din pedale. Indes sculele pentru problemele tehnice ale calului meu, 2 sandvisuri, ciocolata si apa si pornesc in vizita.
Prima oprire, la Blejoi, unde vizitez casa si familia apicultorului Relu, bucurosi sa imi arate cele 2 vacute.
Pina la apa Teleajenului sint acompaniat de Relu apoi ii dau pe macadam sau asfalt, dupa cum este traficul.
Prin Lipanesti cale de citiva km voi pedala linistit pe trotuarul lat iar dupa pepiniera Zamfira trec calea ferata spre comuna Baltesti. Urmeaza inca vreo 15km pina la Podenii Noi, peste niste dealuri slab evidentiate.
Fac o pauza la marginea unei livezi, apoi trec piriul sarat al Lopatnei si urc pronuntat catre satele popesti si Valea Dulce. Cricovul Sarat cu ale lui sate se vede din departare. Exista posibilitatea unei scurtaturi pe drun de piatra si eventual trecerea directa a apei insa prefer asfaltul  si din motiv ca as dori sa cunosc satele din zona.
La o intersectie  mare virez dreapta spre Gornet Cricov. Case batrinesti ori case moderne, cochete unde oamenii isi fac gratarul de sarbatoare.
Putin mai jos cotesc dreapta si traversez iar apa cricovului Sarat de asta data urmind a urca catre Varbila. Pe dreapta este o oaza de liniste si racoare linga o balta de pescuit. Oamenii stau pe marginea drumului iar tinerii joaca o mingie pe carosabil. Dar inaintea mea este o panta lunga si ascendenta, 10-15%. Ehe, cobor si imping calul meu greoi si flamind.
Sus pe deal este un platou unde oamenii petrec cu muzica si mincare.
Urmeaza o pedala usoara pina in Plopu unde constat ca pinza freatica este aproape de suprafata, la vreo 2m. Cerealele sint verzi si asteapta ploaia. As avea posibilitatea sa urc pe Dealul Seciu insa nu am frine sa cobor pe bicicleta si am o intilnire in Parcul Bucov cu un frate. Ii dau tare din bascheti si intru in Bucov dupa inca 8km. Parcul Ctin Stere cu balta si Zoo este super plin iar prietenul meu Gabi a plecat spre casa. Deci tin directia orasului Ploiesti.
A fost o tura frumoasa, de verificare. Daca as continua saptaminal cite 60-80km/tura ar fi o treaba buna!
Album foto aicihttps://photos.app.goo.gl/qCHb7yXUajSLh2tQ7

Niciun comentariu: