duminică, 15 aprilie 2018

Vf Paltinetu din Muntii Grohotis ai Curburii

Duminica 15 Aprilie 2018
O excursie la care visam demult, chiar din toamna trecuta cind speram sa culeg ghebe! Eh, da, citeva suflete au spus da. Si dimineata dupa ora 8 ne urnim spre Slanic, mai intii eu, apoi domnisoara si cavalerul. Intram pe drumul de Stefesti si urcam mult,adica vreo 2-3 km pe forestier pina la bariera de linga cabana forestiera.
Parcam pe lunca vaii Clabucet si cautam o trecere pe care o gasim chiar la cabana forestiera.
Urcam peste pasuni si sosim in culmea principala. Vremea este excelenta de plimbare, iar noi savuram verdele crud. Facem un popas pentru micul dejun undeva la ora 11 apoi continuam spre padure unde dam de poteca si marcaj forestier.
La inceput urcam mai abrupt dar nu este important pentru noi. Sintem aici sa urcam.
Peisajul este de vis si odata cu inaltimea observam un alt grup care vine din Bertea. Din pacate am pierdut leurda dar asteptam florile de papadie.
Eeee, iesim la loc intins! Acolo sus este virful Paltinetu!
Hai ca nu mai este mult, icrele din chia au fost pline de energie. Ne lasam captivati de peisajul platoului pseudocarstic si intindem rogojina. Ne vom odhni mintea si corpul.
Iar noi baietii plecam sa vizitam pesterile din virf si cea a lui Mocanu. Iata si ultima zapada!Dupa amiaza tirziu ne punem la coborit.
Sintem putin tristi, melancolici. Am mai fi ramas aici. Urmam aceleasi traseu spre pasunile de linga satul Scurtesti si Stefesti.
Catina infloreste frumos. Marul si ciresii sint in floare chiar la 7-800m! Asemenea si nucii! Sosim la drumul forestier plin de praf apoi incet pornim spre casa!
Iata albumul aici: https://photos.app.goo.gl/36AQPRfFLG6G5dsu5
Multumesc George si Beatrice

Un comentariu:

Unknown spunea...

Felicitări ! Mă bucur că există încă,oameni de munte,care vizitează Peștera tatălui meu Gheorghe Gheorghe Mocanu. Apreciez !