duminică, 21 septembrie 2014

Retezat dupa 13 ani

Si un munte de suflet in care nu mai fusesem din dec 2001, RETEZAT, lumea zeilor de piatra!
18 SEPTEMBRIE 2014 JOI
Plecam la prinz din Brasov spre Barajul Vidraru pentru a face o scufundare intr-un lac din Valea lui Stan.
Se face tirziu, conducem noaptea si dormim la nord de Petrosani. Eu dorm mai putin fiindca la 2-3 dimineata eram pe what's up.
19 SEPTEMBRIE 2014 VINERI
Lasam masina mai sus de Cirnic si urcam pe la Cab Pietrele unde constatam ca nu avem bricheta/chibrit sau cremenea. As fi dispus sa alerg 1 ora la masina insa o "cabaniera" ne promite ca ne vinde 1 chibrit. Timpul trece iar femeia dispare...Cind noi urcam alt grup de romani si israelieni isi incheie excursia de citeva zile.
Urcam la Gentiana si intersectam mai multe persoane. La refugiu gasim o gazda buna ce ne da un chibrit! Conditii excelente de dormit, incarcare telefon, climat benefic pentru multe boli!
Urcam spre Curmatura Bucurei si apoi coborim agale spre Lacul Bucura(cel mai intins lac glaciar) savurind fructe de rhododendron si afine.
Campam pe malul lacului iar seara cerul se inoreaza. Sintem plouati iar colegul de cort, Sahar, e inundat fiindca nu a vrut sa dormim pe iarba pe un teren mai sus citiva centimetri.

20 SEPTEMBRIE 2014 simbata
E frig, uneori picaturi de ploaie iar Noam si-a uitat jacheta de ploaie la masina desi i-am aratat-o...Acum tremura si spera sa nu ploua.
Urcam spre vf Peleaga cu o catea ce vineaza o marmota! Vint slab, picaturi.
Ajung pe virf insa Noam si Sahar sint derutati. Le zic ca sint pe virf...dar unde-i continuarea spre Papusa?
Vin si ei insa continuam citeva minute pe o directie gresita propusa de mine. Insa nici directia lor nu era buna...Busola ne ajuta doar uneori...Zaresc prin ceata lacul Bucura si imii dau seama ca directia noastra merge la Curmatura Bucurei.
Nu le comunic ce am vazut decit ca vreau sa ma intorc de la marcaj.
Mergem pe alt marcaj, cruce galbena  si in scurt timp coborim in Valea Rea.
Poposim pe malul unor balti, trecem prin zone bolovanoase si apoi mocirloase si intram in jnepeni apoi in padurea de conifere. Multe ciuperci colorate pe marcajul triunghi galben si uneori priveliste catre Coltii Pelegii.
Poteca in coborire ne scoate in firul Vaii Pietrele ce vine de la Gentiana. Cascadele sint puternice, adevarate turbine.
Ajungem la drumul forestier Pietrele-Cirnic si in scurt timp la masina unde constatam lipsa lopetii atasata pe acoperisul masinii. Incepe ploaia rece si marunta iar noi conducem pina in Predeal!
Iata albumul foto:
https://picasaweb.google.com/hikerph/RetezatVazutDupa13Ani

2 comentarii:

ciprian teodorescu spunea...

da anunt ,ceva de genul:"rog pe cel care mi-a furat lopata sa mi-o dea inapoi.ofer pomana porcului plus o tuica,la schimb".

corecteaza anul,ca e 2001,nu 2011.
observatie prieteneasca,nu de genul blogger/bloggerita infatuat(a).

Dan Hiker Alexe spunea...

Salut, corectie executata, dupa tura din dec 2001 ne-am gasit pe 26dec in Suru!
Am banuiala mare cine a luat lopata, unii cu un microbuz ce au vorbit cu noi acolo. Ca zona e SAFE, nu se intimpla nimic doar sa fie loc pt tractorul cu lemne!