sâmbătă, 9 iunie 2012

Cariera Poiana Tapului


Ocupat si accidentat la un deget de aproape 2 luni (vezi aici), Paciu, venit brusc pe meleagurile Romaniei, ma invita la putina miscare. Hir-mir, hai sa-i fac placerea, totodata fiind in capul meu sa urc toate traseele din Cariera inca de anul trecut.


Asa ca vineri, 8 iunie 2012(cu 2 zile inainte de Alegerile locale) ne dam intilnire in statia CFR Poiana Tapului. Vremea e senina si nu sint anuntate ploi asa ca avemm conditii propice dupa vreo 2 saptamini umede.

Personaj nou va fi in tura asta, catelusa Darky care va tine departe vietatile padurii.
Film: http://youtu.be/q87ID8lDg4A
Album foto: https://picasaweb.google.com/101018020664577344875/CarieraPoianaTapului#


parte din abruptul estic al Bucegilor

Dimineata pe la 7:15 ne gasim, facem ceva aprovizionare si plecam agale spre Cariera.
satelitul

Dupa numeroase ploi, drumul forestier este destul de uscat. Sintem nerabdatori sa ne miscam in micul perete si vorbim de planurile lunilor de vara. Ehe, ce concediu vor avea unii!
Paciu intr-o mansa

Socul este in floare si mirosul lui ne imbata asa dimineata. Ce parfum a putut fi creat de Dumnezeu! Eu sint mereu coplesit cind miros tei si soc !!!
Cariera este un teren bun pt incepatori dar si la inceput de sezon. Ne amintim cu placere si de catararea pe timp de iarna(vezi film). Acum Paciu vrea sa intre cap, probabil ca are ceva de impartit cu stinca :-))
Primul traseu facut de noi este Chicken, grad 6-, cca 20m. Odata cu trecerea minutelor de stat in perete, creste si riscul de a face insolatie...Finalmente, reusesc sa-l fac cap, dar ma ajut si de bucle. Nu e rau, nu am venit sa-l fac la rotpunkt !
incerc sa ma bucur de peisaj si stinca
 Urmeaza la rind Didi, tot grad 6 si vreo 20m. Traseul are la baza o placa cazuta din perete. Citiva metri mai sus sint niste prize mai incomode.
placa din DIDI
Paciu pleaca cap dar dupa citeva bucle cere sa fie lasat salam. Scoatem coarda din carabiniere si plec eu cap pina sus. E bine, dar e cald.
picoteala daca ne lasa linistiti animalul
Urmeaza o pauza mai la umbra, timp in care cerul se acopera de nori. Apa se incalzeste si se diminueaza. E tare cald pe calcar.
Aspect din cariera

Paciu a cam obosit, de fapt amindoi am venit rupti de oboseala. Dar vreau sa ma mai fileze.
Dextar, grad 6+, cca 20m, il cunosc fiindca l-am mai urcat in sept 2011(vezi aici). Acum merg destul de repede si nici nu mai simt partea finala, spalata. Rapelez repede, mai urca si Paciu si ma pregatesc de urmatorul traseu.
spre V Prahovei

Tuiti, grad 5, cca 25m, prezinta aspectul unei scari pe aproape 3/4 din lungime. Prizele sint mari si se apuca cu mina. Cred ca l-am mai urcat in oct 2004, la bocanci, dar imi tremurau toate oasele de frica si inaltime.
Tuiti este foarte aproape de Joni Bravo(la 1-2m) si aproape de top ma ajut si de un spit din traseul vecin. Nu am ce-i face dar pt a ma razbuna depasesc ancorele detinate topului si continui in sus inca citiva metri la niste spituri galbene. Apoi pun coarda prin ureche si sint lasat salam.
Darky si Paciu

Sintem la final de zi... As mai vrea sa urc si Joni Bravo, dar Paciu nu mai are rabdare. E prea obosit si va trebui sa ne retragem.
plimbare, ciinele si vinatorul
Recuperam materialele si batem retragerea pe grohotis. Timp ar mai fi fost destul sa tragem o fuga si in Sf Ana, dar oboseala e maaare. revenim la forestier si luam apa dupa care ne indreptam spre Perla Carpatilor, Sinaia. Intr-o vale, localnicii au format o groapa de gunoi. Uimitor domnule, sint prea multi oameni la birouri, nimeni nu mai aplica amenzi. Traim in Romania si asta ne da dreptul sa ne batem joc de mediu si unii de altii.
Vilele au avansat mult in zona impadurita si sintem latrati de ciinii comunitari pastoriti de primarul liberal Vlad Oprea. Muzica rasuna tot mai tare ceea ce ma face curios.
Anda Adam
 La ora 18 Paciu decide sa plece spre tren, iar eu cu Darky ne mai plimbam prin Parcul Ghica, unde primarul a invitat in campanie citiva solisti(Anda Adam, Monica Anghel, Matilda Pascal-C, Cosmina Pasarin), si pina la mocanita mea asist si eu la spectacol.

In tren, nasul CFR imi cere si bilet pentru Darky...domnule, asta nu e baguba...nu asta e motivul pentru care compania are datorii/pierderi mari. Fostul director care si-a batut joc de firma ori de angajati, statul/guvernul, nimeni nu mai e anchetat! Si apoi daca-i iau bilet, o pun sa stea sus pe canapea!
Pai nu am dreptate???
Filmul nostru:


Niciun comentariu: