sâmbătă, 5 februarie 2022

Piatra Craiului-Piatra Mica 5 feb 2022

 Este vineri seara si primesc un telefon. Este Dragos Cosmin si ne lungim peste o ora. Pe la 11 seara inchidem conversatia. Ok, daca mergi la alergat duminica, as putea veni si eu, ii raspund. Apoi merg sa-mi periez dintii si ii mai scriu ceva. Daca vrei miine sa alergi, sint deschis. 

Hai cu mine in PIATRA MICA...ufff, stam peste un ceas la telefon si ma convingi cu un mesaj?  Te astept la 7. Apoi alerg sa-mi fac rucsacul care tocmai fusese golit din excursia de pe Creasta Sudica.

Simbata 5 feb2022, dimineata la 6 fac ceai la termos si vreo 3 sandvisuri. Arunc citeva masline intr-o cutiuta, un mar si o portocala, apoi la 7 pornim in lungul drum spre Zarnesti.


Vremea e senina si usor negativa temperatura. Alimentam cu ceva motorina scumpita la vreo 6,70Lei si intram in traficul tot mai intens. Microbuze cu turisti dau navala spre munti acum la 2 zile de la viscol.

Ora 9 parcam la Botorog alaturi de alti multi turisti care se zoresc sa plece spre Curmatura. Dam drumul la cronometru desi ii zic lui Dragos ca vreau sa ma relaxez. Ne simtim prinsi in cursa si depasim cam tot ce se poate.


Unii urca cu gherute. Impingem din bete, mai dam jos din haine si la nici o ora sosim in Poiana Zanoaga de unde prindem putin zona de creasta intrucit sint inca nori.

Renunt la ideea de a urca direct catre Piatra Mica si ne indreptam spre Cabana Curmatura.

Dupa 1h30 de la Botorog poposim pe terasa cabanei unde ciorba de varza este aproape gata. Incep sa apara tot mai multi turisti.

Multi isi pun hamurile, coltarii, castile si pornesc spre Turnu si Ascutit pentru a dormi acolo. Zapada este maricica insa avem avantajul unei poteci. Am stat la soare cit timp am servit ciorba de la ora 11. Nu imi place fiindca se serveste in vase de unica folosinta. Deci lipseste protectia mediului. 


In saua Crapaturii admiram Antena Acului Crapaturii apoi incepem a urca pe punct albastru spre abruptul Pietrei Mici.

Zapada si gheata putina deci avansam rapid insa ne legam coltarii.

Traseul este plecut si ne ofera unghiuri largi.

In urma noastra urca un baiat din Brasov secondat de un catelus care insa abandoneaza neputind depasi obstacolele.

Citeva rafale de vint si prezenta unor cabluri ne indica faptul ca sintem aproape de creasta.

Ninge slab.

Dincolo de virful Piatra Mica 1816m se schimba vederea catre Zarnesti si Valea Birsei.

Trecem printre jnepeni si poposim la Crucea din Carpati unde sosesc un tatic cu pustiul de vreo 10ani, ambii fara coltari.

Ne pozam dupa care coborim spre Zanoaga pe o poteca in coborire sustinuta pe care nu o doresc unor  incepatori. Alte grupuri urca incet spre Cruce. Ii felicitam!

Ajunsi in Poiana la soare ne oprim si ne scoatem coltarii. Facem poza cu vulpea!

Ne hotarim sa mincam tocanita de la cabana, ocazie pe care o vom folosi  si la coborirea pe punctul galben spre Prapastii.

Pina la drumul forestier facem cam o ora iar pina la Botorog inca vreo 45min.
Peretele Galbinarea

Plecam pe lumina insa pe DN1 mergem destul de incet.

Multumesc Cosmin pentru invitatia la un traseu nou de lungime 16km in aproape 8h cu pauze incluse.

Album foto https://photos.app.goo.gl/Z1cmsnRxSoKdvFPZ6

Niciun comentariu: