duminică, 9 februarie 2020

A piece of ice! Mini catarare pe gheata

Duminica 9 feb 2020 impreuna cu fratele meu George plecam la Cascada Conciu fiindca a vazut el ceva gheata in urma cu o saptamina. Plus de asta au fost vreo 2 nopti cu -10 grade.
8:35 coborim din tren si purcedem la drum catre nord pe marginea caii ferate.
In circa 15min sosim la un drum de piatra ce intra puternic in Cheile Prahovei la microhidrocentrale. Este o zi senina si se anunta cald.





















Eh, cascada noastra are doar niste urme de gheata pe margine asa ca sezonul 2020 pe fondul lipsei de zapada este pierdut. Citiva metri la stinga avem formatiuni de gheata si turturi pe un versant pamintos, catarabil daca am reusi sa punem coarda pe dupa un copac. Lasam zona pe mai tirziu si avansam. Gasim o cascada artificiala in 3 trepte, 25m si ne echipam.





















Prima data testez grosimea cu 2 suruburi si apoi fac o statie din 3 suruburi gen top-rope. Cu coltarii atasati ma las in rapel peste cascada. Nu este suficient de frig asa ca apa curge printre turturi.
Pornesc sa catar in mansa, cit de frumos si captivant si obositor poate fi activitatea. Pe fiecare treapta gheata este diferita, dar sculele se infig cu lejeritate. Cobor filat de George dupa care urmeaza si el. Este prima experienta si se indragosteste pe loc desi pasii nu ii sint corecti. Din top il las la baza si urmez eu la catarat cu alti coltari si alti pioleti. Ma duc frumos in sus.

Mai face o tura si George dupa care testez recuperarea unui surub, stringem materialele si plecam sa cautam o perdea de gheata aflata mai sus.
Trecem pe linga o ferma micuta cu dulai galagiosi si sosim la perdeaua inghetata insa trebuie sa trecem e malul opus.
Avem saci de pus in picioare pentru a trece apa insa preferam sa descataram pe sub un pod si sa mergem pe malul semi-inghetat. Si surpriza dupa ce trecem obstacolele, vedem o caprioara cu piciorul din spate fluturind. Este rupt...iar biata de ea, se sperie si incearca sa fuga insa nu poate. Decidem sa abandonam planul pentru a nu speria mai rau animalul.
Caprioara disperata
Intre timp capra trece prin apa si dispare din vizorul nostru. Noi revenim pe calea ferata spre primul perete care era inghetat de dimineata. Insa acum la ora 14 razele soarelui cad pe el topindu-l in totalitate.
turturii care au fost inghetati dimineata
Asistam la caderea turturilor.

Nu ne ramine decit sa mai testam niste scheme cu suruburile si sa ne indreptam la trenul de ora 16.
A fost o zi faina cu bagaj greu....aviz amatorilor.
PS: ajuns seara acasa am contactat o asociatie care se ocupa cu salvarea animalelor salbatice insa nu am primit raspuns.
Iata albumul foto https://photos.app.goo.gl/wXpUgLNtHB4Tmagg7

Niciun comentariu: