duminică, 3 februarie 2019

Scurta plimbare MTB 70km

Duminica 3 februarie 2019 se anunta placuta, calda pentru aceasta perioada iar mie imi ard gambele si coapsele sa imping la bicicleta. Ieri a fost mai cald, vreo 16 grade dar azi putin mai inorat.
Dupa ce imi termin treburile pe acasa, fac bagajul, pompa, camere si petice, lanterna, apa merg la privat pentru ceva merinde si la 11 incep oficial cursa. Nu ma astept sa depasesc 80km.
Primii 2-3km spre centura orasului Ploiesti ii fac pe trotuar insa pe centura sint nevoit sa merg mai mult pe macadam fiindca jupinul presedinte al consiliului judetean maria sa Mircea Cosma nu s-a indurat sa mareasca carosabilul cu inca 30cm, caz in care s-ar fi putut pedala fara teama. Dar deh, trecem iar la politica, la economia si gestionarea resurselor. Da, asta inseamna politica, economia cetatii.
Traversez Teleajunul la vreo 3 zile de cind se anuntau cresteri ale debitelor riurilor valahe, acum nimic neobisnuit si apoi ma indrept spre Boldesti, orasul cunoscut cindva pentru fabrica de sticla si geamuri si mucava. In Lipanesti cale de vreo 4km se pedaleaza bine pe un trotuar facut de niste oameni intelepti. Undeva pe dreapta se inalta Dealul Seciu, cunoscut pentru Crama Seciu si altele mai mici. Imi propun sa ocolesc acest deal adica sa ajung pina aproape de valea Cricovului Sarat.
Dupa vreo 17km de la plecare ies din DN1A si fac dreapta spre zona usor colinara a comunelor Baltesti, Podeni, Mehedinta si Nevesteasca. Undeva intr-un sat ma opresc sa imi salut niste prieteni apoi reiau calatoria. Atmosfera este placuta, nu e nevoie de manusi sau fular.
Este trecut de ora 15, deci aproape 2h de lumina si eu inca nu am trecut de jumatea traseului. Ma asteapta chiar niste catarari pe la Varbila , o panta de 15 %. Foarte importanta este vizita la Monumentul Eroilor Neamului cazuti in cele 2 razboaie unde demnitarii nu se mai opresc.

Asfaltul si linistea de pe sosea ma ajuta sa cistig multi km. Din pacate nu pot schimba foile, merg doar pe cea din mijloc si sint nevoit sa imping bicicleta aproape de virful dealului.
Las restanta catararea pe bicicleta fiind un test pentru data viitoare.
Urmeaza o padure draguta apoi coborirea spre satul Nisipoasa si Plopu. Incet ma apropii de Dudul cu Icoane si de Dealul Seciu si spre surprinderea mea pedalez in timp bun.
Paulonia
Se zareste si rafinaria Petrotel, cea a rusilor de la Lukoil si apoi usor, dupa citeva parcele cu livezi si paulonia si alte ogoare, intru in Comuna Bucov si in DN1B. Duminica seara si trafic crescut.
In citeva minute trec iarasi Riul Teleajen apoi intru in zona comeciala a orasului Ploiesti la inainte de  ora 18.
Si aici este traseul iar o aplicatie de sport imi arata un consum de 4500 calorii.

Iata pozele https://photos.app.goo.gl/YqgD6LGZmX3pC1gDA

Niciun comentariu: