duminică, 28 octombrie 2012

Escalada usoara in Sfanta Ana

Este toamna in toata regula si din zi in zi asteptam si zapada  asa ca nu are rost sa o tot aminam!
Echipa: Paciu, Daniela, Hiker
Album foto: https://picasaweb.google.com/101018020664577344875/SfintaAnaSinaia
Film: http://youtu.be/Jqeq-b9KIUg
Dupa o saptamina frumoasa si racoroasa dimineata, cu bruma, hotarim sa urcam in Cariera din Sinaia. Din lipsa timpului liber preferam doar citeva ore.
Toamna la Sfinta Ana

Prognoza de pe web arata vreme in schimbare iar Busu "prezice" inca soare si caldut. Asa ca pornim si noi voiosi pe strazile Perlei Carpatilor, Sinaia. Zilele astea are loc un raliu iar strazile sint "decorate" cu anvelope si baloti de paie. Cerul este posomorit insa dorinta noastra depaseste starea de leneveala. Urcam cocosati de echipament.
romani, vi se pregatesc alegerile
La ora 9 sosim in Sectorul Cariera si ne punem sa facem un lapte cald. Adie vintul si sint 8*C. Vizam repede 3 trasee scoala, pe culori.
traiesc...

Pornesc cap in Traseul Rosu, nestiind ca este cel mai greu. Acasa am aflat ca are 5b. Dupa citeva spituri depasite, stinca rece si o miscare dinamica pe care nu o puteam executa ma impinge 1 m la stinga in Traseul Galben ceva mai usor.

Ruta asta ma scoate lejer la top unde este fixat un cablu. Sint la 15m deasupra bazei. Coarda vine greu insa acum m-am incalzit. Ma zelbuiesc, desfac nodul, introduc coarda in inelul lantului si ma leg iar la ham, apoi imi dau drumul salam. Sint operatii simple, pe care le fac asemenea unui robot.

Urmeaza Paciu ce urca la bocanci si apoi prima data si Daniela. Avem nevoie de rabdare. Si noi am fost odata incepatori si eram speriati.
mesterii cu bormasina, bolobocul si drisca

Ochii imi sint pe termometru. Creste foarte incet. Spre amiaza ajunge la 11*C.
Sint hotarit sa vad ce miscare imi trebuia in Traseul Rosu asa ca ma duc repede in Galben, mut mansa in cel Rosu,ma las salam si apoi urc in mansa. Aha, prind miscarea repde insa problema e cu stinca care taie si e rece!
ce frumos
Cit timp se mai dau Paciu si Daniela, eu urc pina in Sectorul Brina unde gasesc Ginseng, Muk, Cucu, Gerovital, Vitamina C, trasee peste gradul 6 dar cu stinca curata.
Hornul Suspendat

Este ora 13 si ne mutam in Hornul Suspendat. Ma pun pe urcat cu atentie intrucit niste jurnale mai vechi atentinau ca roca e friabila. Dupa citeva asigurari ma cobor din motive subiective. Ce pacat!
Revenim la coarda lasata in traseele scoala si ma apuc sa urc cap in Traseul Albastru, 5a.
Tr Albastru

Intrare mai anevoioasa, verticala, parca putin negativ. Apoi panta mai scade si devine o placere. Asigur si repet operatiunea pentru pregatirea sforii intr-o mansa.
Sintem confunzi asupra orei de plecare a trenului asa ca stringem materialele si luam un prinz pe fuga. Fac o mamaliguta cu brinza apoi pe la ora 15 o dam la vale.
Peretii sudici din Sfinta Ana, nepitonati

Zona prezinta interes si pentru o vizita la iarna asa ca noi deja planuim ceva antrenament aici.

Intre timp soseste o echipa ce intra in Hornul Suspendat. Mmmm, sta sa ploua iar noi coborim! Indata ce pasim pe strazile orasului incepe si ploaia!

Niciun comentariu: