marți, 25 octombrie 2011

Jeep tour pe zapada

O noua aventura pe 4 roti ce include traseu offroad, vizita Brasovului si a imprejurimilor si un prinz cu pastrama si alte delicatese taranesti din zona Magura.
Album foto: https://picasaweb.google.com/101018020664577344875/JeepTourOct2011
Filmulet: http://www.youtube.com/watch?v=pWbkMUX6RhQ

Ziua 1, luni, 17 octombrie 2011
Luni dimineata luam un Suzuki Grand Vitara 3,2L, 232 CP, automat si pe benzina cu dorinta de a face un traseu offroad pe zapada. Vom incerca sa mergem pe un traseu frumos impreuna cu un Nissan Pathfinder de 3,2L. Sa vedem de ce sint masinile in stare.
drum cu mizga, soferul obosit pe o masina puternica
 Vremea e geroasa si cu zapada pentru jumatea lui octombrie. Ciudat rau... Simt puterea masinii in special pe curbele de la Timisul de Sus. Baiete...las-o mai moale, esti pe o masina necunoscuta si ieri Huidu a patit-o pe aici. Masina e stabila si prinde viteza foarte repede. Dar parca totusi nu frineaza eficient. Hm!
cumparam 5 pesti
Mergem pe V Azugii si oprim la Pastravarie. E frig si inca fulguieste slab iar turistii nu prea au chef. Pastravaria este veche de 35 de ani si e construita pe domenile regale. In 2011 cele 8(parca) bazine au fost concesionate de familia femeii din imagine. Pestii au reteta speciala conform virstei si sint hraniti cu cintarul de 2-3 ori/zi.
grupul nostru

Interesant, in primavara se va deschide si o mica terasa cu gratar. Continuam pe drumul inzapezit pe linga Valea Azugii.
urcam

Din apele reci se face berea si sint umplute bazinele piscicole. Continuam off-road prin noroaie, balti, zapada si crengi. La mijlocul drumului unde vara exista o exploatare forestiera drumul e inchis de o bariera si de o imensa groapa facuta special pentru blocarea traficului.
urme de urs

Coborim si facem miscare. Avem placerea sa vedem urme de urs!
jeepurile

Revenim la masini zoriti de foame, frig si salbaticie. Se face tirziu si am vrea sa urcam din Sacele pe V Gircinului. Urcam spre Cab Susai si apoi coborim pe la Cioplea. Cuplam toata tehnologia din dotare, activam tractiunea integrala, esp si alte butonase dar cauciucurile nu prea ajuta. Drumul e mai inghetat si masina e greu de stapinit. Mergm incet iar unii turisti prefera sa mearga pe jos. Ptiu...Pilotul automat stie ce are de facut dar nu-mi place ca e prea lenes. Scapam, traversam Predealul si mergem spre Brasov. E tirziu si urcam spre Poiana Brasov.
Brasovul si Timpa

Vremea e inca inchisa si frig. Este o bruma de zapada pe la marginea orasului si mi-as fi dorit ca turistii sa fi avut parte de vreme senina. Conteaza mult!
Mergem pe la stina turistica si intram pe un drum de noroi, acum camuflat de zapada umeda. E o placere .sa ne inamolim cit mai mult. Ah, ce-mi place. Iesim in drumul spre Risnov si "alergam" in Prapastiile Zarnestilor pentru o pauza de ceai.
Tea break in Prapastii

Sintem uimiti cita liniste este in chei si ca atmosfera se lumineaza. In 2011 au fost refacute citeva trasee de escalada. Cit vezi cu ochii sint numai linii. La intoarcere la masina am problema cu telecomanda. Ciudat, se pare ca m-au lasat "bacterile" de la telecomanda. Plecam spre Magura unde sintem asteptati de Gheorghita, un localnic harnic.
zarim o bucata din Creasta Craiesei

Incepe sa se insenineze si sa se lase frig. Facem poze din masina. In ultimele zile au fost vinturi puternice iar acum pe drum intilnim multe crengi si copacei. Gheorghita ne ofera pastrama, ciorba taraneasca cu smintina si ardei,palinca si murata.
iata si un turture de peste 1m lungime

Spre seara se lasa tot mai frig si nu ne mai arde de nimic asa ca pornim caldura la scaune si plecam spre Zarnesti si Predeal. Ajungem obositi la Vila Vitalis din Predeal.
Ziua 2, marti, 18 octombrie 2011
eu si cei 232 CP, care au "papat" 18L la suta

Azi mergem la Brasov. Sint -6 grade in Predeal dar senin, deci se va mai incalzi. E vreme de plimbare.
Piata Sfatului

Cizitam zona centrala cu Piata Sfatului. Aici mereu ma simt atras de locurile vechi. Odata cu incalzirea vremii apar si turistii straini in zona.
Strada Republicii, Brasov

Si fireste ca tropaim si pe Strada Republicii de unde in 1997 mi-am luat cartea "2 secole de alpinism" semnata de pionierul alpinismului romanesc Ionel Coman(brailean la origine). Urcam si la Paciu, coleg si prieten de aventuri dar el la ora 2pm doarme...Of...ne vedem odata pe an si el doarme. Apoi ne orientam spre Piata Unirii si apoi urcam catre Cheile lui Solomon.
amenajari si izvoare in Solomon

Este un vis mai vechi si o mare curiozitate de a vedea traseele de aici. Lasam masina la capatul drumului si mergem pe jos. Nu avem mult timp sa observam toate traseele.
e cam racoare dar pe unde e soare merge de catarat

Zona prezinta interes si acum inteleg de ce Brasovul a dat alpinisti valorosi si multi. Urcam o treapta stincoasa pe linga un piriu.
ce frumuste de perete

Din zona pleaca mai multe poteci turistice spre Poiana BV. Ne facem chiar si un plan de a veni pe aici cu echipamentul de escalada...Revenim la masina si tranzitam Brasovul. Oprim si la Decathlon pentru a vedea citeva piese de echipament. Multe sint de calitate superioara si nu prea scumpe. Vremea e senina, soseaua e uscata si pe seara sosim flaminzi acasa la Vila Vitalis. Pfuuu, ce zi frumoasa...plimbare-plimbare-plimbare.

Un filmulet cu aventura din cele 2 zile:




Niciun comentariu: