duminică, 7 august 2016

Zona Costila, Galbenele-Malin

Aventura in Galbenele si Malin(Bucegi)
Este duminica 7 August 2016 si dis de dimineata formam echipa: Dana, nea Titu (tatal Danei), George, Mihaela si eu(Hiker)
Parcam pe la Caminul Alpin apoi urcam catre ref Costila pe varianta nemarcata.
Poposim repede la Izvorul de beton apoi in circa 30min sosim la ref Costila. Aici este soare dar in refugiu este placut si racoare.
Ma echipez repede sa montez o mansa in Fisura Intrerupta. George ma fileaza iar restul ramine cu gura cascata.
Urmeaza la catarat fiecare, in stilul personal.
Este primul contact al fiecaruia, dar cu George am mai catarat. Timpul trece si hotarim sa plecam pe Galbenele principal.
Primele obstacole apar pe valea Costilei dar reusim sa trecem toti. Pe Galbenele George o ia in fata iar eu cu Mihaela inchidem plutonul. Imi plac saritorile de aici pe care le catar cu ruscac si la liber.

Ajunsi in Strunga Galbenele coborim spre Valea Scorusi. Este tirziu si unii vor merge la munca luni dimineata. Ii incurajez dar imi dau seama ca la coborire le va fi greu. Incepe ploaia iar pe sus catre releul Costila vad citiva salvamontisti alarmati.
Coborim incet, prudenti. Mihaela se descurca mai greu insa ii sint aproape. Timpul se scurge, se inopteaza, inca ploua si nu avem toti haine de ploaie, si nici lanterne suficiente. Dana merge in tricou. Sint uimit de rezistenta ei. Le strig sa nu coboare prea mult fiindca vom pierde hornul Pamintos. Urc primul si montez o cordelina pe hornul mocirlos.
La coborirea pe firul Vilcelului Poienii fetele adopta coborirea pe fund fiindca se simt mai in siguranta. Este trecut de miezul noptii. Prin Poiana Costilei ratacim putin insa iesim la stina de unde vom cobori pe Gilma Mare pe Plaiul Finului. Urcarea pe asfalt pina la Caminul Alpin este un chin pentru multi. Acolo asteapta salvarea fiindca Salvamontul coboara pe cel accidentat.
Nea Titu ma uimeste, este obosit dar conduce vitejeste. Noi stam inveliti in patura si pe la 5:30 sosim acasa in Ploiesti.
Album foto: https://photos.app.goo.gl/GRGQJbGK9h1N2YLk6
Link film https://youtu.be/4br9ninf9bg

Niciun comentariu: