joi, 11 iunie 2015

MTB Transbucegi, 11iunie 2015

E posibil? POT si eu?
Sint super entuziasmat, e inceput de sezon, am facut in urma cu vreo 10 zile o tura traznet in Subcarpatii de Curbura(citeste aici) cu o bicicleta grea de 16kg si fara amortizoare. Dupa grupul de biciclisti Yochai, in care au realizat si ei Transbucegiul dar plecind de la Babele, traznitul de mine le zice ca vreau sa fac ceva mai tare decit ei.
Tot drumul Predeal-Omu-Predeal pe bicicleta adica trackul asta http://www.gpsies.com/map.do?fileId=wlnrgdvcpksoivfi

Asa ca ii las pe toti curiosi si cu gurile cascate. Grupul pleaca la Bucuresti cu Noam iar eu urmez a ma pregati. Sint putin descumpanit....+3000m diferenta de nivel pozitiva in 120km, plus teren accidentat. Sint gata si cu planul B sau C adica retrageri fortate.
Cu o zi inainte ploua de rupe pamintul pina spre seara. Nu gasesc pe nimeni sa ma insoteasca. Sint mare si ma voi descurca.
Ziua mare, ziua testului si desfiintarii mitului, JOI 11 IUNIE 2011
Ora 6 plec de la vila, traficul pe DN1 Predeal-Sinaia este redus, dau la vale. Este cam racoare si folosesc manusile dar urechile imi ingheata.
Urmez drumul spre Tirgoviste...gps-ul meu contorizeaza mereu si parasesc DN71 la dupa 25km pedalati. Urc incet pe un forestier vechi si impracticabil acum. In 1991 inca se mai urca pe el pina la Cuibu Dorului. Vegetatia incepe sa acopere drumul. Ochii mei privesc uneori cerul. Ziua asta de joi se anunta buna intre altele cu ploi. Oare chiar va fi uscat?
Ajung in drumul asfaltat ce duce la Cabana Dichiu. Schimb vitezele, pinioanele si foile. E destul de greu, nu am peisaj decit padurea de molid. In cursul weekendului este periculos pe aici cu trafic mare. Cistig inaltime iar peisajul mi se deschide. Niste motociclisti nemti depasesc bicicleta mea...astept pauza, muschii incep sa lucreze mai greu, parca ma gripez. Imi trebuie energie sa ajung la Omu si daca se mai poate pe distanta Bran-Predeal ar fi extraordinar.
Hai cu pauza inainte de Piatra Arsa la o mica cascada. Da, trebuie sa beau apa, singele sa circule, iar inima sa pompeze mai usor.
Vinturisu, Nucet, Blana, Laptici, Pietrosul si gata cu asfaltul! Halesc un sandvisch si plec spre Cocora si Babele.
Sint citeva petice de zapada veche ce blocheaza drumul alpin dar pe 2 roti este loc suficient. Motociclistii coboara. Ei nu stiu ca nu este permis cu vehicule motorizate?
Dupa 45 km de la Predeal sosesc la Babele si Sfinx! Alti 2 biciclisti, straini, sint pe aici si au acelasi drum cu mine. Le dau citeva indicatii dar eu sint mai fortos si pedalez repede spre Baba Mare. Sint nascut aici si cunosc terenul asa ca trebuie sa le demonstrez capacitatea mea cilindrica!
Multe zone de nisip pina in Saua Sugarilor. Sa continui pe sub Cerdac? DA! Tehnic adica foarte ingust iar unele pasaje nu pot fi pedalate. Cad...da, cad si ma opresc la limita. Eh, am cazut exact pe buza Vaii Cerbului. Ma grabesc aiurea si depasesc viteza legala de pe Cerdac. Ultima parte spre Omu e impracticabila, bolovanii mari care nu pot fi trecuti pe 2 roti la deal.
OMU, 2505m, la 51km de la Predeal. Scurt film, mesaj si plec pe versantul vestic al Bucurei, drumul de iarna.
Ultimii 100m pina pe Vf Doamnele merg pe linga bicicleta. Apoi.....savurez o coborire super frumoasa, cu viteza, pe pasunile de pe Drumul Granicerilor.
Trecerea prin padurea de jnepeni ai Gutanului implica mersul cu bicicleta pe o roata. Este haioasa deplasarea. Conversez si ajut 2 tineri turisti planificindu-le inca 2-3 ore de mers pe poteci incepind de la refugiul Batrina.
Dupa 61km de la Predeal ajung in Saua Strunga nu inainte de a fi latrat de niste ciobanesti. Pajistile sint pestrite, galbenul floricelelor provocind niste ginduri de a mai zabovi pe aici.
Gata, pedalez pe sub peretii verticali ai Tapului si Batrinei pina in Poiana Gutanu. Sint zone mai tehnice unde picioarele imi sint uneori sprijinite de bolovani. Bicicleta Specialized a lui Noam isi face treaba si nu am nicio problema chiar daca pedalele sint echipate cu SPD-uri.
Prind muchia ce duce in Simon pe Dealul Plesii, banda rosie. Crengile imi dau emotii si nu am nevoie de vreo pana!
Treaba grea aici, nemernicii au defrisat mult aici, sint citeva drumuri tentante pe versant dar eu sint atent la muchia mea si dupa multi km(adica 6 obositori) ajung la asfalt. Ii dau blana pina la DN73 din Culoarul Branului. Urmeaza pedalat pe linga masini, camioane! Mai am inca vreo 35km pina la baza din Predeal cu 500m de urcat. Seara este aproape si mai am inca 2 ore de lumina. Fac pauze tot mai dese, iar la o curba ascendenta am impins la bicicleta.
Piriul Rece este ceva placut mintii mele. Stiu ca de acolo mai am doar de coborit inca vreo 10km. Am grija la trafic si ma opresc atunci cind sint masini. Este deja intuneric iar cind e liber dau cu viteza!
Gata, dupa circa 14 ore de pedalat, la ora 22 ajung la vila, iar dupa vreo 15 minute soseste si Noam de la Bucuresti. Este incintat de realizarea mea.
O baita, o ciorba si la culcare pentru ca dimineata plecam la 6:30 spre Bucuresti !

Albumhttps://picasaweb.google.com/101018020664577344875/MTBTransbucegi11iunie2015

 Filmul turei 40 minute pot mai mult, mai repede, mai bine!

Niciun comentariu: