miercuri, 11 septembrie 2013

Treking in Carpati

Activitatea continua, cu un nou grup, mai serios si bine pregatit.
Pentru albumul foto, click aici:
 https://picasaweb.google.com/hikerph/BucegiFagarasWithYoelOren39september2013
Marti 3 septembrie 2013
Preluam turistii de la Otopeni, ne cazam la Vila Vitalis din Predeal, servim un prinz scurt si pornim spre Sorica.
Noam, ghidul zilei, ii va duce prin Baiului si functie de vreme(sint nori multi si ceata) spera sa coboare pe Sinaia.
Urc cu turistii pina in Culmea Sorica/Cazacu. Sint in pantofii de strada si e putin cam alunecos. E destul de frig si cam e necesar portul manusilor. Fac roata imprejur si cobor spre masina. Nu sint deloc echipat si sint doar vreo 6grade.
Tin mereu legatura cu Noam, ploua slab si vor cobori pe Zamora daca o nimereste. La caderea intunericului ajung toti murati si plini de noroi linga Castelul Cantacuzino iar eu nu am ceai cald. Uf....o greseala personala dar in 10minunte vom sosi la vila!
Miercuri 4 septembrie 2013
Traseu propus in Ciucas, urcare din Pasul Bratocea. E vint, frig si ceata in continua miscare. Ii voi astepta cu jeepul la Cabana Ciucas unde ajungem greoi datorita unor turme de oi ce blocau drumul spre cabana.
Si ce mai panta abrupta....dar urcam cu putina viteza si adrenalina la maxim. Datorita frigului decidem sa servim ceva subtirel la cabana iar picnicul intirziat sa-l luam linga Fintina prof Nicolae Ioan.
Coborirea cu masina este mult mai periculoasa. Masina are ambreiaj nou iar eu nu-i cunosc comenzile pe deplin. Uf, riscant...ajung turistii inaintea mea!
Facem picnicul si zorim spre Sacele si Predeal. Azi am iesit neudati! E o victorie!
Joi 5 septembrie 2013
Azi urcam in Bucegi iar eu din sofer si logistician devin ghid. Aliatul meu trebuie sa fie vremea. Pentru noptile urmatoare avem cazarea arvunita asa ca nu trebuie sa dau gres!
Urcam pe Valea Jepilor iar dupa un ceas, la prima traversare a apei apre un urs! Exact dupa scurta noastra pauza de biscuiti. Si se tine scai dupa noi vreo 5 minute. Il privesc suspect iar ochii mei sint in permanenta catre el in spatele grupului.
Poposim pe terasa cabanei Caraiman iar apoi continuam direct spre Monumentul Eroilor. Vremea se imbunatateste iar planul nostru este realizabil.
Peisajul este deosebit...Toata echipa e incintata! Urmam marcajul spre Babele si Sfinx unde intilnim citiva biciclisti ce impingeau "caii" spre Monumentul Eroilor. Nu vad rezultatul cind mai mult mergi pe linga bicla decit pe ea.
Coborirea pe Piciorul Babelor este anevoioasa pentru Galit. Se pare ca are probleme cu articulatia genunchilor. Noam ne asteapta cu picnicul deasupra telecabinei Pestera. Dar e prea tirziu. Nu e vina mea ca un membru se deplaseaza mai incet.
Seara tirziu ne cazam la Hotelul Pestera.
Vineri 6 septembrie 2013
Dimineata cu bruma. Prima din acest sezon. Ah, deci e nevoie de manusi pe care eu nu le am!
Dupa micul dejun plecam spre Valea Obirsiei.
La cascada poposim la o cafea. E frig dar oamenii sint in concediu si nimeni nu se grabeste. Sint oameni cu experienta de treking in Georgia, Alpi, Nepal.
Incerc sa fiu cit mai realist in a le comunica timpul, durata pina la anumite puncte din traseu. Intrucit am probleme si intimplari negative in cabana Omu, hotarasc sa nu servesc nimic de la ei. Povestesc intimplarea si echipei mele si ii astept calm pina ce termina cu ciorbele apoi o intindem catre Drumul granicerilor.
Va fi un drum lunga pina in Moieciu de Sus, iar Galit are dureri accentuate.
Are varianta de a cobori spre Hotel Pestera de unde va fi preluata de Noam, ori sa continuam impreuna.
Dupa un picninc aproape de refugiul Batrina si cu apa pe sfirsite, alegem drumul mai lung dar mai domol prin saua Strunga.
E foarte lung dar pitoresc. Privesc mereu ceasul telefonului. Sper sa ne incadram sa iesim la forestier la caderea noptii.
Asa cobora Galit cind era panta accentuata. Isi dadea toata silinta dar nu aveam cum s-o ajut.In echipa completa sintem inaintea padurii de pe Valea Bingaleasa. In ultimele minute de lumina reusim sa coborim padurea si sa prindem drumul forestier....unul destul de lung, iar pentru noi, fiecare kilometru face cit 3.
Raminem la Pensiunea Nicoleta, o gazda buna...
Simbata 7 septembrie 2013
Zi usurica, asa speram sa fie, vizita la castelul Bran si urcare prin paduri si pasuni n satul Magura.
Se anunta cald, iar drumul spre Bran e plin de cratere. Aglomeratie, ne ratacim unii de altii prin Castel contra sumei de 25 de lei. E bine ca totul e scris si in engleza si nu trebuie sa descriu istoria castelului!
Sint nerabdator sa urc. E un traseu nou pentru mine si nu-i stiu exact intrarea. Trecem pe linga locul in care a fost inima Reginei Maria.
Apoi tot in sus pe un deal abrupt. La inceput traseul e bine marcat, uneori trebuie sa il dibui pe la marginea pasunilor. E foarte cald iar noi nu avem prea multa apa ori mincare.
Speram ca in 2-3 ore sa iesim in satul Magura insa realitatea e alta. Luam o pauza de cafea, la umbra!
Si studiem ciupercile din padure si capitele!
Sosim aproape de cel mai inalt virf al satului Magura, ceea ce nu ma asteptam. Uf, sint putin morcovit, Galit are probleme la coborire si incearca s-o ia printre garduri.
Finalmente pe la 6:30 seara sosim la gazda noastra din Magura, Gheorghita Jinga, Pensiunea Ela.
Duminica 8 septembrie 2013
Dimineata ne soseste vanul ce ne transfera la Bilea Lac dar inainte de asta vizitam Prapastiile Zarnestilor.
Masina merge incet pe curbe...sintem depasiti de toate masinile si sosim la Bilea pe la 4. Tocmai ce s-a terminat  Maratonul  Transfagarasan unde s-a alergat vreo 80km pe asfalt.
Galit merge spre locul de cazare iar restul echipei va urca spre Buteanu.
In urma cu citeva zile, pe creasta a nins asa ca avem ocazia sa facem bulgari de zapada. Ultimii metri sint aerieni insa pe placul turistilor mei.
Facem poza de virf la 2507 pe Buteanu si urcam pe Capra! Acum sintem fara marcaj iar acest segment ii incinta pe oameni. Lasam Revolverul si trecem pe linga Lacul Capra.
Vorbim prin statie cu soferul microbuzului pentru a transmite locatia preluarii. Pe firul piriului Capra ne gasim cu Sergiu Serghe din Brasov ce impinge bicla la deal.  El va dormi in sacul de dormit linga lac. Super, dar nu stiu daca merita coborirea.
Seara ajungem la Conacul Ursului unde vom inopta 2 nopti.
Luni 9 septembrie 2013
Dimineata devreme Galit pleaca cu taxiul la aeroport. Ce pacat!
Ora 9:15 parasim partea sudica a tunelului cu directia Caltun. Pe la miezul zilei aflam ca a ajuns in Israel!
Traversam imensele vai pentru a patrunde in Bazinul Caltun. Vremea se strica insa permite ascensiunea propusa.
Luam picnicul in refugiu si urcam apoi pe Strunga Dracului, un traseu inchis, deci un risc mare pentru noi. Terenul nu s-a stabilizat si de vreo 2 ori fixam bolovanii.
Edna, 75 de ani,participanta si finalizanta de triatloane!
Sint la mijlocul grupei pentru a putea vedea toata miscarea de pa Strunga Dracului.
Finalizam in siguranta. Si continuam vioi spre Negoiu.
Ne pozam, trimitem mesaje si incepem retragerea. Pe strunga Doamnei!
Zarim si Moldoveanu , dar pentru scurt timp! Se merge cit se poate de repede, salutam Caltunul si coborim spre Piscul Negru. Apar nori de ploaie, sosim la sosea in ultimele 30 de minute de lumina.
Masina ne preia vreo 2km pina la Conacul Ursului!
Marti 10 septembrie 2013
Ploua marunt, sintem pe picior de plecare. Taiem de pe lista Valea lui Stan dar poposim la baraj.
Si urcam pina la statuia lui Prometeu.
Traversam pe jos barajul si pornim apoi spre Pitesti. Se incalzeste odata cu scaderea inaltimii. Nu ne place asta.
Intram in Bucuresti, vizitam la exterior Casa Poporului si Lipscanii apoi in viteza la Aeroportul Henri Coanda!

Niciun comentariu: