duminică, 23 martie 2014

Cutreierat paduri cu MTB

Si daca a fost echinoctiul de primavara atunci s-a dat startul si la bicicletareala. Mda...Din toamna trecuta ma framinta un traseu de legatura intre Trei Brazi si asfaltul dintre Piriul Rece-Risnov.
E duminica, 23 martie 2014
Pozele sint aici
 https://picasaweb.google.com/hikerph/MTBPredealTreiBraziRasnovDihamClBradetPredeal46km
apoi vine povestea....:-)
Peticisem de curind niste camere de bicileta, strinsesem toate sculele intr-o geanta speciala si caut repede o casca, ceva manusi cam jerpelite, pompa, o rezerva, linguri pentru vreo blestamata de pana, adeziv, lipici, 2 sandvisuri, o banana coflecita, un mar si un bidon de apa.
Gata, la 8:30 pornesc spre Cabana Trei Brazi, o incalzire imi zic, asa vreo 8km cu aproape 200m de catarat.
Doar ca dupa Hotelul Orizont dau tot mai greu la pedale. Imi zic ca n-am uns lantul dupa toata iarna, ba ca saua nu imi vine bine, ca nu sint antrenat, ca nu vreau performanta si ma opresc gifaind. Of...e tot mai cald iar in bidon am apa de citeva luni. Oac, oac...
Linga Cabana Vinatorul pun apa proaspata de la izvor apoi urcusul e tot mai usor. Prind viteza, scot aparatul de filmat si pedalez usor.
9:20 Cabana Trei Brazi, un individ in etate face plaja pe un sezlong. E soare puternic si sanatos.Imi fac curaj sa intru pe "single" adica pe marcajul turistic.
Cobor pe o pasune inclinata, uneori mlastinita sau cu santuri. Sint pe marcaj printre niste ciulini. Saua aluneca mereu iar bicicleta ma zdruncina binisor.
Trec peste un vad sec si peste radacini. Ajung intr-o poienita. Panta accentuata si relieful dificil ma obliga sa folosesc cite un picior la echilibru ori sa descalec fieratania.
Crengile copacilor cazuti ma cam zapacesc, oh tare as fi fericit ca rotile mele sa fie crutate...
Fundul meu e tot mai afectat de pe urma acestui cutremurat. Ratacesc marcajul care sigur e pe stinga dar o dau tot de vale pina gasesc urmele de tractor. Si stai asa baiete....o dau pe niste urme adinci si denivelate ce parca se razbuna pe ...fundul meu. Uneori de inguste ce sint santurile ca imi tin picioarele mai sus. Sper doar ca pamintul sa nu-mi puna frina la vreo pedala!
Traversez un Piriul Mic si ajung la drumul forestier linga o bariera. In zona e Manastirea Sf Nicolae.
Prind viteza pe sub pirtie de schi a statiunii Piriul Rece si dupa vreo 2km ajung in asfalt.
Ce mizerie...am de pedalat si suportat masinile vreo 6-8km pina la Risnov. Nimic special, doar o turma de oi si biciclisti localnici.
Ajuns la marginea tiganiei fac repede stinga pe cimp pina prind drumul catre Glajarie. Acum e asfalt citiva km. Iau o pauza pentru banana si citeva mesaje scurte.
Trec pe linga o microferma apoi lasat la tricou intru in padure. Partea cea mai dejos este la 650m(la asfaltul tiganiei) asa ca pina la 1370m am destul....rabdare baiete!
Un tractor, citeva masini, curbe, gafaiala, pauza de sandvish si prind din urma un grup din Bucuresti. O vreme urcam impreuna apoi constient ca mai am multe treburi de facut acasa pedalez repede spre Diham!
E cald, frumos, priveliste. Pe aici am fost doar cu jeepul.
Sui deasupra cabanei Diham si fac o pauza pentru poze. Alti turisti sint asezati la picoteala. E vreme...
Gata, un salut si urc spre releul din Saua Diham. Apare zapada, pedalez, filmez si buf...prima cazatura! Trece!
Fata nordica a Muntilor Bucegi e acoperita de zapada. Stiu ca e vremea traseelor alpine dar de vai m-am saturat. Depasesc Saua Baiului si cu aparatul in mina trag o cazatura....mare bou...nu stiu de ce am frinat brusc pe roata din fata in plan drept. Ah...cred ca am si spectatori la vreo 100m . Ei si? Macar am incercat involuntar sa le ofer spectacol gratuit.
De la Cabana Steaua fac dreapta spre Culmea Bradet-Leuca, alt "single" absolut nou pentru mine.
Fiecare trosnitura ma sperie. Ah, dragutele mele cauciucuri sa ramineti intacte!
O ramurica s-a intepenit undeva pe linga lant si iar cred ca sint pe pana. Sint ultimele minute la coborire...frinez usor si gata! Am reusit, sint la asfalt linga Sanatoriu.
Pina la Vila Vitalis mai sint vreo 3km.
https://maps.google.com/maps/ms?msid=212636598354463996448.0004f588ee8571997de19&msa=0&ll=45.48902,25.562439&spn=0.273418,0.441513
Trag linie si sint multumit, 46km cu vreo 800-900m diferenta pozitiva!
Iata si filmul, putin cam miscat dar cred ca merita efortul